BLOG

Empty article - Subtitle

Efterår!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg ser tilbage på en forrygende skolestart, hvor vi har set på får, uld, kødproduktion, edderkopper og spind. Vi har været i skoven og på fælleden. Vi har bygget huler i klassen, af de materialer vi fandt i skoven. Vi har lavet PowerPoints-foredrag om tudser, humlebier, dværgflagermus, skovmus m.fl.

Jeg har stået på Hareskovens station og lyttet til 2.klassers diskussion om hvorvidt den edderkop de så på, var en han eller en hun. De brugte saglige argumenter og INGEN af dem havde skygge af frygt for det ellers så udskældte dyr…og ingen af dem kunne finde på at ødelægge det fine spind, som de jo på egen krop har lært hvor svært det er at lave (Jvf. tidligere blog).

Jeg har set 2.klasser, med koncentrerede miner, undersøge om den kogle de fandt i skoven, var blevet spist af mus eller egern og vi har haft lange og sjove debatter om hvorvidt en Hullerik (se tidligere blog) kan bære en dværgflagermus. Der blev tegnet og målt en del.

Nu bliver det koldere i vejret og vi begynder at trække indendørs, så nu skal vi i gang med de læringsmål, som i højere grad egner sig til indendørs undervisning.

Vi skal arbejde med el og elforsyning, vejret, og jorden i rummet og kort.

Jeg glæder mig til at nørkle med varm og kold luft, batterier, planetmodeller, snefnug og havens fugle, i den kommende, koldere og mørkere tid, men der er ikke tvivl om at vi allerede nu glæder os til at se vores dejlige skolehave i fuld blomst igen.  

På torsdag får jeg besøg af Camilla fra Københavns skolehaver, som skal hjælpe os med inspiration til hvordan vi kan bruge vores dejlige skolehave endnu mere og gerne hele året J Det ser jeg virkelig frem til og håber at jeg kan dele ideer her på bloggen.