BLOG

Empty article - Subtitle

En julehilsen

Musik - fællesskab og nærvær

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forleden dag startede en stor gruppe lærere, undervisere og studerende på Læreruddannelsen i Århus med at ligge på gulvet i Trøjborgsalen og lytte til 'Dejlig er den himmel blå'.

Underviseren, som satte aktiviteten i gang, var inspireret af en lignende scene i Julekalenderen ’Pagten’, og fortalte hvordan hendes egen datter, der går i 7. Klasse i forbindelse med de derhjemme havde set julekalenderen havde sagt: ’Mor, jeg elsker når min lærer gør ’sådan noget’.

’Sådan noget’ handler om at være opmærksom på sanser og følelser - om at give sig hen i oplevelsen og være nærværende til stede.

Og her var det musikken, der talte - en smuk sunget korsats.

I dag har en gruppe musikstuderende begejstret fortalt og vist, hvordan de i praktikken på en Århusiansk skole har undervist skoleklasser, så de kunne spille for 600 forældre til julekoncert. - en tradition på skolen. ’Det var virkelig en stor oplevelse for os alle sammen’ sagde de.

Og det lød faktisk godt!

Det er musikken, der gør det muligt - det er musikken, der er kittet, som får det til at hænge sammen.

På fredag holder vi juleafslutning i Johanneskirken, hvor læreruddannelsens kor synger under ledelse af vores dygtige dirigent, og højdepunktet (for mig) er, når vi til sidst alle sammen stående synger ’Dejlig er Jorden’ mens korets sopraner leverer en ’ekvilibristisk’ overstemme. Det er SÅ stort og dejligt.

Med julen følger mange traditioner - både sunde og usunde. Men nu vender jeg mod de sunde. Det er dem, der samler og taler til og fra hjertet.

Musikken og sangen betyder rigtig meget for kvaliteten og dybden af disse oplevelser.

’Nu glædes gamle og unge’, synger vi.

Hvor er det godt, vi har alle de gode både gamle og nye julesange.

Hvor er det godt, vi har de traditioner.

Den skal vi sammen dyrke og værne om.

Hvor er det godt, vi har musikken i skolen.

Glædelig Jul!