Den Store Pædagog

Blog

BLEV JESUS FØDT PÅ EN ONSDAG?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den Store Pædagog var denne fredag i et strålende humør. Ja, nogle ville måske sige, at det grænsede til det overstadige! Den Store Pædagog og hans små poder havde denne dag kristendom, hvor de igennem længere tid havde tæsket rundt i de gode gamle (og til tider lidt drabelige) historier fra det gamle testamente. Nu proklamerede han, at det ville være slut med historierne fra det gamle testamente og at klassen næste gang skulle : ”…lære om en mand, der er født på en helt speciel dag!?” Og da han jo var lidt af en joker denne dag, spurgte han videre:”Er der nogen, der kan gætte hvilken kendt dag, jeg taler om?” Dyb tavshed!! Han fortsatte:” Jo, prøv at tænk på den dag, som ALLE børn glæder sig til!?” Igen var der fuldstændig tavst. Den store pædagog mærkede desperationen og mimede, at han dansede om et træ!!  Det gav pote og en lille sød dreng rakte hånden op og sagde: ”Onsdag?” Det vides ikke hvilke hellige kræfter, der hjalp pædagogen til ikke at falde om af grin, men det lykkedes ham at besinde sig og han afsluttede herefter gættekonkurrencen ved at åbenbare svaret.

Da han drog hjem denne dag, tænkte han meget over det fantastiske svar, han havde fået. Måske var det slet ikke så dumt endda! Han tænkte, at det var godt, at weekenden stod for døren, for så var der tid til at tjekke, om Jesus rent faktisk blev født en onsdag!?

Den Store Pædagog

Janus Lindknud Jensen arbejder til dagligt som lærer og fra oplevelser i de små klasser henter han inspirationen til historierne om Den Store Pædagog.