Den Store Pædagog

Blog

SKAL DER IKKE TO TIL EN TANGO?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne morgen var en helt "efter bogen" efterårsmorgen. Regn og blæst hærgede landskabet, mens skolen langsomt blev fyldt af børn, der var ikke var klædt ordentlig på til vejret. Midt i det hele stod Den Store Pædagog og forestillede sig det værste. I hans indre udspillede der sig et skrækscenarie med våde og klynkende børn. Jo, der var ingen tvivl - denne dag ville blive en oplevelse og måske een af dem, hvor der ikke blev meget at grine af!

Heldigvis blev pædagogens tanker gjort til skamme. Da hans klasse havde klaret dagens morgenritualer, blev der mulighed for, at poderne kunne fortælle lidt. En rask lille purk kastede smilende hånden i vejret. Han strålede som en sol, da han sagde:"Janus, det er en supergod dag i dag!" Den Store Pædagog nikkede anerkendende og gjorde tegn til, at purken skulle fortsætte. "Ja, for min mor har bryllupsdag i dag og derfor skal vi ud at spise." Pædagogen blev ærligt talt taget lidt på sengen med den udmelding og spurgte herefter:"Din mors bryllupsdag? Jamen, hvad med din far?" Den lille pode så undrende på pædagogen, mens han sagde:"Min far? Jo, han må vist gerne komme med ud at spise!"

Fra det øjeblik vidste pædagogen, at det ville lysne. Om det så regnede i mængder, der ville gøre Noah og hans kone misundelige, så ville pædagogen og hans små bavianer få en lys dag.

Den Store Pædagog

Janus Lindknud Jensen arbejder til dagligt som lærer og fra oplevelser i de små klasser henter han inspirationen til historierne om Den Store Pædagog.