BLOG

Empty article - Subtitle

Opstilling: Stemmen fra lærerværelset skal ind i hovedstyrelsen

Jeg har i dag indsendt min opstilling som kandidat til hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening. Mine suppleanter er Kasper Nordborg Kiær og Heine Rasmussen. Læs mere om mine tanker her.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mangfoldig hovedstyrelse 

Ligesom vi ønsker en mangfoldig folkeskole, så skal vi også have en mangfoldig hovedstyrelse. Jeg er lærer og jeg knokler hver dag i folkeskolen sammen med alle jer andre, og jeg har arbejdet med jer under Lov409 siden 2015.

Fra 2013-2015 var jeg formand for Lærerstuderendes Landskreds og sad i hovedstyrelsen, og kæmpede på gader og stræder med alle lærere, og i diverse medier, som talsperson for ”fremtidens lærere”, som også vil have gode arbejdsvilkår. 

Jeg tror at hovedstyrelse vil være en stærkere , hvis der både sidder kredsstyrelsesmedlemmer og en almindelig lærer - som mig. 

En proaktiv skolepolitik – fra idealer til løsninger

DLF står stærkt i skolepolitikken, men ofte med en reaktion på andres forslag eller rapporter om skolen. Alt for sjældent går vi selv forrest med vores løsninger.  Vi har et stærkt professionsideal, og nu et folkeskoleideal, men hvilke løsninger har vi for, at nå idealerne? DLF skal lave flere konkrete løsninger, som eks. ”Vi læser for livet”-kampagnen. Vi kan lave vores egne læremidler, vi kan være proaktive på, at finde alternativer til nationale tests og elevplaner.

Faglig Klub skal styrkes. 

Mange oplever, at Faglig Klub mister engagement og styrke lokalt. Vi skal have vendt den udvikling. Med pædagogiske lærermøder som en saga blot har vi en mulighed for at samle lærerne i et fagligt og pædagogisk rum, hvor vi kan definere vores skole. 

Central arbejdstidsaftale med lokal fleksibilitet

Vi SKAL have en central arbejdstidsaftale! Men vi er også nødt til at komme med konkrete bud på, hvad der skal være krav i en central aftale, og hvad vi faktisk mener er bedst, at have i lokale aftaler. Derfor skal der i en central aftale også stå et krav om lokale aftaler. 

Følg med i kampagnen på min kampagneside Join The Club - Vote for Bob

Powered by Labrador CMS