BLOG

Empty article - Subtitle

Jeg blev ikke valgt til EIs styrelse

I DLF havde vi besluttet at forsøge at få en af pladserne i styrelsen i vores verdensorganisation Education International - EI. Alle danske lærerorganisationer bakkede op. Jeg var kandidat, og vi gjorde et godt arbejde for at jeg skulle blive valgt, men jeg fik ikke stemmer nok

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er fantastisk spændende og lærerigt at deltage i lærernes verdenskongres.

Som kandidat til styrelsen har det været endnu mere spændende, og møder og samtaler med ledelserne fra lærerforeninger over hele verden har styrket DLFs samarbejde internationalt. 

Der er skabt nye fagpolitiske og personlige kontakter, som vil styrke DLFs arbejde for danske læreres arbejdsforhold og deres mulighed for at  give god undervisning.

Der er flere ligheder end forskelle selvom vores udfordringer umiddelbart ser forskellige ud verden over. Privatisering og "edu-business" - kæmpestore firmaer som tjener milliarder på uddannelse - vokser især i udviklingslande og i den angelsaksiske verden.

"Reformer" af skolevæsenerne i vores del af verden baner vej for disse firmaer i form af mere testing og fokus på let målbare resultater. 

Ingen plads i EI's styrelse

Fem europæiske kandidater til tre europæiske pladser i den sidste runde af valg til styrelsen, gjorde det svært at blive valgt, og vi fik ikke stemmer nok til mit kandidatur.

Vi fik støtte fra rigtig mange lærerorganisationer, og det tegner godt for det fremtidige samarbejde. Lærerorganisationerne i de afrikanske lande, mange af de asiatiske, den meget store mexicanske og med dem flere af de latin- og sydamerikanske, de canadiske og de central-, øst- og sydeuropæiske gav os støtte. 

Der er også ønske om samarbejde fra de lærerorganisationer som støttede nogle af de andre europæiske kandidater i stedet for os. Det er fx tilfældet fra de to store amerikanske lærerforeninger.

"Size matters" i det internationale arbejde, og de amerikanske, svenske og norske lærerforeninger betaler meget kontingent til EI. Det sætter dagsorden i forhold til hvem der får den endelige indflydelse, og de svenske og norske lærereorganisationer beholdt deres pladser i styrelsen.

DLF fortsætter arbejdet internationalt. Jeg har plads i vores europæiske regions styrelse. Herfra vil jeg bl.a. arbejde med at sikre mere gennemskuelige og demokratiske strukturer i vores verdensorganisation.  

Powered by Labrador CMS