BLOG

Empty article - Subtitle

Mere demokratisk struktur i Education International

I dag tog Educational International en vigtig beslutning om at udvikle sin struktur så flere medlemsorganisationer kan få indflydelse. Den beslutning bakkede jeg op på kongressen i dag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF arbejder for en mere demokratisk verdensorganisation.

I dag har EI - på baggrund af bl.a. DLFs forarbejde - besluttet at arbejde for at skabe strukturelle ændringer der kan gøre det muligt at flere af EIs medlemsorganisationer kan få indflydelse.

I fremlæggelsen af beslutningsforslaget blev det sagt fra EIs ledelse, at det fx ikke er demokratisk, at det år efter år er de samme medlemsorganisationer fra regionerne der har sæde i styrelsen. Det er en diskussion vi kender fra Norden, hvor Sveriges og Norges lærerorganisationer har haft pladserne i nu 12 år og netop er blevet valgt igen for fire år.

Den situation var en af grundene til at DLF stillede mig op til styrelsen - og bevidstheden hos vores kollegaer i mange lande om, at strukturerne er for lukkede omkring for få store medlemsorganisationer gjorde, at jeg fik mange stemmer - selvom det altså ikke var nok.

I DLF har vi gennem flere år arbejdet for, at lærerorganisationer kan have indflydelse og være involverede - også selvom de ikke sidder i styrelsen - og dette arbejde bærer nu frugt.

Jeg talte på vegne af vores delegation for at bakke beslutningen op, og der var repræsentanter fra mange verdensdele der også gjorde det.