BLOG

Empty article - Subtitle

Møde med lærerforeningen i Rwanda

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Verdenskongressen giver mulighed for at vi kan mødes med repræsentanter fra nogle af de lande Danmarks Lærerforening støtter og har et samarbejde med. Jeg har haft den store fornøjelse at deltage i et møde med blandt andet formanden for lærerforeningen i Rwanda.

Danmarks lærerforening begyndte i 2009 at samarbejde med og støtte lærerforeningen i Rwanda med det formål at de kunne få opbygget en organisation, der målrettet kunne arbejde for at forbedre forholdene i skolerne. Støtten fra Danmarks Lærerforening har blandt andet betydet, at lærerforeningen i Rwanda har opbygget deres kapacitet og udarbejdet en vision, som har fremmet deres rekruttering af medlemmer.Lærerforeningen i Rwanda har de gennem de seneste 5 år øget medlemstallet fra 8.000 til nu at være over 40.000 medlemmer. Det øgede medlemstal har blandt andet betydet, at det er blevet muligt for lærerforeningen i Rwanda at få etableret en fornuftigt dialog med regeringen om indholdet og forholdene i den offentlige skole i Rwanda. Samtidig er antallet af elever i de private skoler i disse år stærkt faldende - faldet skyldes at den offentlige skole er blevet styrket økonomiske, så det offentlige skoletilbud, som er gratis, nu i mange forældres øjne er bedre end de private skoler, hvor der ligesom i Danmark er forældrebetaling.

Lærerforeningen i Rwanda arbejder nu målrettet med deres struktur og ser med optimisme på fremtidens offentlige skole både hvad angår forholdene for såvel eleverne som lærerne.

Formanden for lærerforeningen i Rwanda udtrykket flere gange under vores møde sin taknemlighed for den støtte Danmarks Lærerforening har ydet.