Heidi Macdams

Blog

Hvad med mig? spurgte han med store øjne...

Selvom en elev er visiteret til specialundervisning og ikke skal til afgangsprøver, tror de stadig at de skal have en almindelig ungdomsuddannelse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I deccember fik jeg et knus af en elev. Resten af hans årgang var sendt hjem på grund af smittetrykket. Han er visiteret til specialundervisning og skulle møde i skole. Han har ikke udsigt til en almindelig ungdomsuddannelse. Det ved han godt og derfor var voksenlivet blevet lukket land for ham. Det er det ikke mere. Jeg har fortalt ham om EGU og klar-til-job. Nu ved han, at der også er plads til ham. Jeg ved, at han kan trække vejret igen. 

Det var bare lige det. Hej. 

Heidi Macdams

Jeg har været i folkeskolen siden 2005. Det føles ikke så længe, men jeg bliver gang på gang overrasket når jeg fortæller hvor længe jeg har været lærer. Jeg nyder det hver dag, men jeg får også ondt indeni når jeg møder de elever der har ondt i livet og som hænger i med det yderste af neglene. Både de elever der kommer fra velfungerende ressourcestærke familier og dem der lever i de familier der kæmper hver dag. Min undervisning handler ikke kun om formler og gloser, men i lige så høj grad om livsduelighed og dannelse. Min stemme er min, mine kollegaers, forældrenes og børnenes. Mine meninger er mine - kun mine.