BLOG

Empty article - Subtitle

Hvad har vi lært i 0.klasse? #Tirsdagstip nr: 7.

En opgave til sidst på skoleåret.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så er der ved at være en lille måned tilbage af skoleåret. "Hvor blev tiden dog af?" Tænker jeg hvert skoleår ;)

For nogle år siden, lavede jeg denne lille opgave til min 0.klasse. Og ja, lige her blev de kaldt 0.klasse, vi havde haft en snak tidligere på året, om det at nogle kaldte dem børnehaveklasse og nogle kaldte dem 0.klasse. En dreng i klassen sagde til denne snak; "jamen Pernille.... vi går jo ikke i børnehave mere, vi går i skole, jeg vil gerne hedde noget med klasse og ikke børnehave" og han blev suppleret af " og ja, du siger altid at 0 er et vigtigt tal og man skal huske det".  Den tog jeg til mig og de blev resten af året kaldt for 0.klasse. Jeg ved der er mange holdninger til, om det skal være det ene eller det andet. Måske vi skal lytte til børnene? For mig personligt gør det mig ikke mindre pædagog at kalde dem for klasse. Og ja 0 er et super vigtigt tal, det skal vi huske ;-) 

I må meget gerne kommnetere, hvad I kalder jeres. Husk - vi kan have hver vores holdning. 

Men tilbage til opgaven. Jeg havde tegnet 5 felter på et stykke papir. Inden børnene gik igang med opgaven; havde vi 2 min. hvor man med sin siddemakker talte om, hvad vi havde arbejdet med i årets løb. Alle fik lov til at komme med 2 ting de kunne huske. Nogle kan huske noget vi har lavet i sidste uge og nogle kan også huske ting, vi har lavet helt fra årets start. 

Man kan også vælge om det skal være en ting med dansk, en ting fra udeskole, en ting fra idræt.... I vælger selv.

God tirsdag derude.