BLOG

Empty article - Subtitle

Påskeleg til samling #tirsdagstip nr: 1.

En leg der kan bruges til samling.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg vil det næste stykke tid, komme med et tirsdagstip, som I kan bruge i jeres børnehaveklasse. Det kan være en leg, en sang, en opgave eller lignende. 

Min erfaring er at man rigtig tit gerne vil lave nogle nye ting med sine elever, men tiden ikke altid er til at finde på nyt. Derfor disse tirsdagstips. Håber I kan bruge dem.

Påskeæg. Legen er god at bruge ved samling. 

Alle børn sidder i en rundkreds; et barn vælges til at være inde i midten. Denne skal ligge/sidde med lukkede øjne. 

Imens man synger:

Der har været en lille påskehøne

den har lagt et påskeæg

og vi ved også hvor den har lagt det

for den har nemlig sagt det

se oppe, se nede, du skal bare lede

se ude, se inde, og se om du kan finde

det lille påskeæg 

lader man et påskeæg (evt. af træ/plastik el.lign) gå fra barn til barn. Når sangen slutter tager alle børnene hænderne på ryggen. Det barn der havde ægget ved påskeæg, har hænderne på ryggen ligesom de andre. Det er nu den inde i midten, som skal gætte, hvem der har ægget. Barnet har 3 gæt; og skal går hen til den; h*n tror har ægget og sige pip? Hænderne tages frem og man ser om ægget er der.

Jeg gør det, at hvis ægget findes, må barnet i midten vælge, hvem der nu skal være derinde, finder h*n ikke ægget, er det det barn der har det, som nu er inde i midten. 

Rigtig god leg.