BLOG

Empty article - Subtitle

Ugens sang. #Tirsdagstip nr:4.

Tirsdagstip på en onsdag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Beklager der ikke kom noget tirsdagstip i går, men sad på skadestuen med min søn, som havde bogstavligtalt, løbet panden mod en mur... av.

Ugens sang. 

Fra skoleårets start har jeg en Ugens sang. Jeg startede det for nogle år siden, da jeg ikke fik sunget nok med børnene. Ugens sang kopierer jeg op i A3, laminerer og hænger den på en af væggene, hvor samling holdes. 

Når ugen er slut tages sangen ned og mandag morgen kommer en ny op. De “gamle” sange samler jeg i et slags ringbind, så vi har enstor sangmappe. Denne bruges også i samling og bliver større ogstørre i løbet af skoleåret.

Nogle gange passer ugens sang til årstiden, andre ting vi arbejder med, sange der skal øves til fællessamlinger o. lign.

Efter jeg indførte ugens sang, fik jeg som sagt, sunget meget mere med mine elever, hvilket jeg savnede i dagligdagen og som jeg synes er en vigtig del af sproglig opmærksomhed.

Det er ikke bare en sang, der bliver lirret af; men jeg bruger tid på at den bliver gennemgået, taler om de ord der er ukendte. Er der noget der rimer. Hvad handler sangen egentlig om. 

Imens jeg er på orlov skriver jeg på en bog om ideer til samlinger. Så hvis jeg en dag, er så heldig at få den udgivet, vil nogle at de ting, jeg skriver herinde, være med i den.

God onsdag derude :-)