BLOG

Empty article - Subtitle

Den tid på året....

En hilsen fra mig.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har længe tænkt; "nu skal du snart skrive et nyt indlæg til Folkeskolen.." Det har rumlet hos mig, skulle det handle om Corona/den nye hverdag eller ej. Kan man overhovedet i denne tid skrive et indlæg, som ikke omhandler det? Og allerede nu er Corona nævnt i dette indlæg. Men jeg er kommet frem til at: "ja man kan godt skrive et indlæg, som ikke handler om Corona; den nye hverdag, ude ude ude, grupper, 2 meters afstand, vaske hænder osv.... I kender jo alle til den nye hverdag, I kender alt til 2 meters afstand. Selvfølgelig er det altid rart at læse om andres oplevelser, tro mig, jeg suger selv til mig, samtidig med at hvis nogen nævner.... husk hold afstand - så..... holder jeg afstand.... selvfølgelig.... men i dag.... midt på skoledagen.... kom indlægget til mig.

So here it goes..... 

Hver dag tæller vi ned til sommerferien på min 0. årgang. Først talte vi os frem til 100 og 100 dags festen, derefter gik vi baglæns. I dag flyttede jeg pilen til tallet 34. Som så mange gange før, spurgt jeg, hvad vi talte ned til.... nemlig sommerferie, som også var svaret... og med tillæg fra en elev helt ud af det blå.... "Ja jeg glæder mig ikke til at skulle i 1. klasse" Det er selvfølgelig også italesat mange gange at efter sommerferien venter 1. klasse.... og hvad det er for noget. 

Hvorfor spurgte jeg - og ikke at jeg ikke har hørt svaret før... men det var første gang i år.... "Fordi jeg ikke vil væk fra jer voksne" Og lige i dag.... ved ikke hvorfor det rørte mig ekstra meget i dag... i år.... men tårerne steg op i mine øjne og jeg fik en kæmpe klump i halsen. 

For... det er ved at være den tid på året. Den tid hvor der samtidig med der snart skal siges "farvel" også skal siges goddag. 

Hvor en masse skal afsluttes og nyt skal forberedes. Hvor et skoleår snart har sin afslutning og et nyt venter efter ferien. 

Den tid på året er det nu.