BLOG

Empty article - Subtitle

Forløb #tirsdagstip nr: 14.

Få idéer til forløb I kan lavet i løbet af et skole år.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så blev det vinterferie her på Bornholm; ja I læste rigtigt. Vi har vinterferie i den uge det er fastelavn, så det er forskelligt fra år til og år, hvornår vi har vinterferie. 

Jeg har haft meget at se til, det præger min blog her også præg af. Når man ikke engang har tid nok i hverdagen, ja så må andet sættes på hold.

Men nu har jeg ferie.... og det er tiltrængt og pragtfuldt.

I dag vil jeg komme med idéer til div. forløb man kan arbeejde med i løbet af et skoleår.

Vi startede dette skoleår med at tale om, hvilke forløb, vi gerne ville lave i år. Der ind i planlægger vi så bl.a. udeskole, dansk, matematik, idræt, musik osv.

Vi startede året med at have et forløb vi kaldte Mig og min Bamse. Vi har tidligere erfaret at netop Bamse forløbet var godt at starte med, da børnene havde deres egen bamse med, hvillket var en god tryghed i starten. Denne gang koblede vi det så sammen med: Mig selv, så vi udvidet forløbet. Vi arbejdede bl.a. med opgaver som, hvem børnene bor sammen med, alle børn lavede et mini stam træ til ophæng i klassen, vi læste Guldlok og de 3 bjørne som dialogisk læsning. Alt sammen tilpasset til at børnene lige var startet i skole.

I efteråret arbejdede vi med et forløb der hed;  Det gode fællesskab, Efterår, Natur og vandhul og Intro til Ipads.

Efter jul har vi arbejdet med; Hundrede (i ugerne op til 100 dags festen), Krop og bevægelse ( med gæstelærer udefra) og efter ferien skal vi igang med at arbejde med bogen: Frida og det levende ler. 

Det er forskelligt, hvor længe vores forløb varer, nogen gange en uge -andre gange flere. 

I foråret skal vi bl.a. arbejde med Hundertwasser, Trafik og forår.

Hvilke forløb arbejder I med i jeres børnehaveklasser? Det kunne som altid være spændende at høre fra andre rundt om i landet.

Hilsner fra

Pernille