BLOG

Empty article - Subtitle

Ipads i undervisningen #tirsdagstip nr:2

Ideer og apps.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Bornholm blev det besluttet for nogle år siden, at eleverne skulle have udleveret skoleipads. 

I mit team lagde vi hovederne i blød for, hvordan vi kunne bruge ipaden, så den ikke bare lå i tasken, men rent faktisk også blev brugt. 

Her er et par idéer; I er velkomne til at komme med flere i kommentarfeltet, så vi kan inspirere hinanden.

Af apps har vi bl.a. brugt: Træn dit øre, ABC huskespil, Abe matematik, 123 huskespil og book  creator.

Vi bruger også ipaden til en skrive og tegne opgave, som eleverne er rigtig glade for. Opgaven er ret ret nem at lave; du inddeler et stykke A4 papir i 8 felter. I hvert felt skriver du et ord, f.eks. sol, elefant, skoletaske, jordbær, kat mm.  Eleverne skal  på deres ipad i google skrive ordet, tryk søg og derefter, trykke på billeder også tegne det der kommer frem; en sol, en elefant osv. Jeg har opgaven liggende som skabelon på min computer, så det er hurtigt at skrive nye ord ind. ( du har selvfølgelig tjekket at det er en sol der kommer frem, når man skriver sol ;) )

De lærer på en sjov måde at finde bogtaverne på tasteturet og at søge på google.

Ipaden er også med, når eleverne er på udeskole. Her kan man bruge den til en skatte jagt. Du har eks. 5 billeder med ting, du ved er i den skov I er i; bøgeblad, anemoner mm. Først taler I om billederne og hvad de forestiller, dernæst skal eleverne selv ud og finde det i skoven og tage billeder af det. 

Hver elev vælger et af deres billeder, som de så derefter tegner/maler, og dette bliver til en fin collage hjemme i klassen.

I kan også på udeskole vælge nogle elever, som er denne turs fotografer. De tager billeder af forskellige ting - hjemme må de vælge et antal billeder, som printes ud og hænges op. 

Rigtig god ipad fornøjelse.