BLOG

Empty article - Subtitle

Aula bør vente en postgang mere

Udskydelsen af Aula er yderst dårlig timing, men det vil naturligvis være endnu mere uheldigt at søsætte et projekt, der ikke er færdigt. Det vil dog næppe være færdigt i uge 43, og det vil derfor være en god ide ikke at tage Aula i brug før sommeren 2020. Der skal ikke være grus i tandhjulene, når så mange mennesker skal involveres.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For at sikre en ordentlig proces videre frem vil det være på sin plads med en ordentlig uddybning af grunden til udskydelsen. Handler det kun om input til funktionaliteten og brugeroplevelsen? Det vil være gavnligt med et indblik i, hvad der forventes færdigudviklet i Aula, og hvad der vil mangle, når vi kommer til uge 43. Derudover vil det være gavnligt med et indblik i, hvad en omlægning inde i et skoleår vil betyde organisatorisk og praktisk. Det er teknisk muligt at flytte data på en uge, men er det muligt i praksis? De mange andre praktiske opgaver med et systemskifte skal også være mulige at udføre på et tidspunkt, hvor der er mange andre igangværende opgaver på skolerne. 

Med den nuværende udskydelse er der allerede sket et alt for stort ressourcespild, og valget fremadrettet må ikke blive yderligere fordyrende.

Anbefalingen herfra skal lyde, at man får lavet en aftale, der giver skolerne mulighed for at anvende SkoleIntra frem til sommeren 2020. Altså udskyde opstart af Aula et år. Leverandøren af Aula vil på denne vis, i samspil med pilotskoler, have tiden til at få færdiggjort et produkt, der kan fungere på alle parametre i folkeskolen og siden hen på dagtilbudsområdet. 

Hvis uge 43 fastholdes må det være et minimumskrav, at der kommer klare og tydelige beskrivelser, der viser, hvordan det kan lade sig gøre i praksis. Et eksempel kunne være de mange nye brugere i form af forældre til elever i børnehaveklassen. Skal de nå at være i to systemer på et skoleår? Et andet eksempel kunne være kalenderaftaler og invitationer til skole-hjem, forældremøder mm. i overgangsfasen. Skal Aula i gang i uge 43, skal det også stå klart og tydeligt, hvad man får. I en form hvor man kan have tillid til, at det sker. 

Det er en svær opgave. Og den skal løses hurtigt. Jeg tror, at det i denne sammenhæng er bedre at vente en postgang eller to og gå til opgaven med grundighed og en realistisk tidshorisont.