BLOG

BLOG

Empty article - Subtitle

Dagens tip: Tid til at tænke innovativt

Vi kan få gode ideer sammen - også online. Danmarks it- og medievejlederforening bringer de kommende uger gode tips til fjernundervisningen. Dagens tip er i dag skrevet af Rikke Falkenberg Kofoed fra Leg med IT og Peter Rasmussen, Fonden for Entreprenørskab.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Innovation og entreprenørskab er et tværgående emne i grundskolen og bør indgå i alle skolens fag. Det kan ske i den almindelige undervisning eller i særlige forløb og bør helt sikkert også indtænkes i helt særlige tider som denne.

Lange dage foran skærmen kræver kreative og innovative pauser. Og det ønsker vi at bidrage med ideer til i dette blogindlæg.

Innovation og entreprenørskab handler blandt andet om at styrke elevernes kompetencer i forhold til at sætte aktiviteter i gang, være kreative og bruge deres viden til at skabe værdi for andre. 

Når man skal finde på noget nyt, må man gerne være fantasifuld og måske også flippe lidt ud. Vent med at tænke på, om ideerne kan lade sig gøre, om der er penge nok eller noget andet kedeligt. Jo flere ideer jo bedre - så har man noget at arbejde med og sammen med andre udvikle endnu flere fede ideer. 

Eksempler på opgaver fra Fonden for Entreprenørskab

Se opgaverne og mange flere i vedlagte dokument og på www.idetræning.dk

 • Bygge broer Find papir, aviser og tape frem. Hvem kan bygge den længste bro. Skal kunne bære… i ...sekunder.
 • Sætte ting sammen Se dig omkring i stuen eller i nær dit hjem. Vælg to ting. Kan du sætte dem sammen til en ny ting? Hvad skal de bruges til? Lad fantasien få frit spil.
 • Opråb, opryd Nogle har svært ved at rydde op efter sig selv, både hjemme og ude i naturen. Hvordan kan du hjælpe dem? Hvordan kan man motivere til handling?
 • Nye spor i hjernen Gå en tur et sted du kender rigtig godt. Gå på opdagelse efter noget, som du ikke har bemærket før. Beskriv dine opdagelser med billeder, lyd, tekst, tegning eller andet.
 • Kan du gøre noget godt for miljøet? Dagens miljøtip til affaldssortering, stop madspild eller lignende. 
 • OL-DK (Corona OL - dyst i nye discipliner) Opfind sjove discipliner som klassen kan dyste i.

Øvrige ideer til innovative aktiviteter online:

 • Send stafetten videre Eksempler på opgaver: Alfabetleg til indskolingen. Eleverne formulerer opgaven på skift Find ting der starter med…det skal være…
 • “Gør en god gerning” til mellemtrinnet. Eleverne løser opgaven på skift. For hvem, med hvad og hvordan?
 • Lav lyn-quiz om dagens faglige emne eller ud fra egen interesse. Eleverne finder selv på formen.
 • Hvordan kan vi bidrage til Danmarksindsamlingen? Kan vi opfinde aktiviteter og indsamle penge på en sjov og ny måde. Skabe synlighed med mere.
 • Tøm køleskabet - skab din egen ret? Mindske madspild, eksperimentere med smage med mere. Se mere i materialet Klar til indkøb fra Forbrugerrådet Tænk
 • Hvordan gør man turen med hunden underholdende for både hund og menneske?
 • Forbered en leg til pausen i morgen.
 • Lad os skrive sammen - hvordan (sms historier, snap…)  

Har du en god idé til hvordan man kan inddrage innovation og entreprenørskab i fjernundervisningen. Så smid en kommentar og del med dine kolleger🙂

Se mange flere opgaver på www.idetræning.dk 

Bliv inspireret i hæftet Hjælp mit barn har fået entreprenørskab

Følg Fonden for Entreprenørskab på Facebook

Se alle undervisningsmaterialer på hjemmesiden eller find dem i Meebook

Følg Danmarks IT- og Medie Vejlederforening 

Facebook  og på Twitter

Powered by Labrador CMS