BLOG

Empty article - Subtitle

Digitale patruljer

er simpelthen en rigtig god og ganske enkel ide: eleverne skal være med til at få it til af fungere på en skole – såvel teknisk som pædagogisk.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ideen er ikke ny - det gør den ikke dårligere – og faktisk har det fungeret på enkelte skoler i nogle år omend under andre navne som medie- eller it-patruljer; men ideen har fået et boost, fordi Ministeriet for Børn og Undervisning har støttet Danske Skolelever med 130.000 kroner til at oprette digitale patruljer i folkeskolen i 2012-2013.

Efter min opfattelse viser det en hel del om det danske ”folkeskolepotentiale”, at det er Danske Skoleelever, der har taget initiativet til projekt Digitale patruljer - det øger uden tvivl projektets bæredygtighed - og ministeren kunne meget vel have lindet lidt mere på pungen. Men det kan jo nå at komme næste skoleår.

Microsoft støtter initiativet på forskellig måde og hatten af for det. Underligt bare, at der endnu ikke har meldt sig andre it-virksomheder med støtte til et så åbenbart nyttigt initiativ. Ja, man kunne såmænd også forestille sig andre støtter - moralske eller praktiske – så længe man lader skoleleverne selv styre initiativet.

Danske Skoleelever har en projektmedarbejder vedr. digitale patruljer. Han hedder Kresten Thorndahl og blogger også flittigt i netværket ”It i undervisningen” her på folkeskolen.dk – så sent som i går, og det var da også dette indlæg: Digitale Patruljer over det hele!, der fik mine arme op og siden ned, så jeg kunne nå tasterne igen.

En af de ting, der er brugt penge på er webstedet digitalpatrulje.dk - her ligger der oven i købet en vejledning. Fortæl det til dine elever.

http://www.folkeskolen.dk/521380/digitale-patruljer-over-det-hele