BLOG

Empty article - Subtitle

Google Classroom - et gratis LMS-system

Kort beskrivelse af seneste tilbud fra Google

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flere af de store teknologiselskaber har stort fokus på undervisningsverdenen, og i mange tilfælde stiller de services til rådighed kvit og frit. Det gælder Apple, Google og flere andre. Og selv om vi godt ved at "there is no such thing as a free lunch", så kan vi nogenlunde risikofrit afprøve og - hvis vi kan lide, hvad vi ser - benytte disse tjenester. Så længe der ikke er krav om modydelser, eller eleverne udsættes for reklamepåvirkning, er det fint med mig. Det langsigtede perspektiv for teknologiselskaberne er selvfølgelig, at børnene bliver fortrolige med det pågældende firmas produkter og forhåbentlig vil være positivt indstillet m.h.t. at anvende disse produkter i deres arbejdsliv sidenhen.

Google Classroom er det seneste af disse gratis tilbud fra Google til undervisningsverdenen. For at kunne benytte Google Classroom, skal skolen være tilmeldt GAfE - Google Apps for Education - hvilket ligeledes er gratis.

Og hvad er så Google Classroom? Det kan bedst beskrives som et LMS-system (Learning Management System). Da det er en ny tjeneste, er det ikke voldsomt udbygget endnu. Der tilbydes nogle basale muligheder - men det umiddelbare indtryk er, at det fungerer forbavsende godt og på en meget brugervenlig måde hjælper læreren i faciliteringen af undervisningen. Egentlig er det bare en skal, som er lagt oven på Google Drive, men det hjælper både elever og lærere med at skabe en logisk og overskuelig struktur i organiseringen af dokumenter, mapper, filer, links, opgaver osv.

Skærmdump af Google Classroom fra lærerperspektiv - klik HER

Skærmdump af Google Classroom fra elevperspektiv - klik HER