BLOG

Empty article - Subtitle

Periscope - mere pral og interessante øjeblikke!

I dag kl. 15 streamede Josefine, også kendt som DigiPippi-ambassadør, en kort live-udsendelse på Periscope, hvor hun fortalte om områder, hun er optaget af i arbejdslivet. Udover #skolepral og Edu.dk er også seje piger i tech-verdenen på dagsordenen, og det blev også til en snak om bl. a. håndværk og design. Det er forhåbentlig starten på #skolescope

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Periscope er en app, som kan bruges til at streame live-optagelser via telefon eller tablet. Tjenesten er tilknyttet Twitter, og så snart der startes en udsendelse, vil der genereres et tweet på brugerens Twitter-profil med et link til optagelsen. Optagelsen ses live eller op til 24 timer efter udsendelsen. I løbet af samtalen kan stilles spørgsmål i en chat-funktion, og der kan likes i form af hjerter, når der er gode ting på skærmen. 

Tanken er, at der hver mandag kl. 15 streames en kort udsendelse med aktuelt indhold fra afsenderens arbejdsliv i og omkring uddannelsesområdet. Hashtag er #skolescope.

Det er meningen, at det foregår som en stafet, og i næste ombæring er undertegnede den heldige, og jeg vil snakke om drone-ræs, 3D-print, EdCampDK og læringsportalen MinUddannelse med et andet fokus end læringsmål.

Som på Twitter følger man også andre på Periscope. Josefines udsendelse fra i dag kan ses til i morgen tirsdag kl. 15, og hun kan følges på @edu21dk. Jeg kan følges på @thomasdreisig. Jeg håber, at der kommer følgere, som vil se et kort indblik i mit arbejdsliv og efterfølgende i andres.

Jeg håber, at der bliver tid til at hoppe med på vognen, så der kan bygges et godt netværk op omkring både de mange udfordringer og de mange gode sider i skolen.

I forvejen er der et godt skolenetværk på Twitter i form af #skolechat.

Periscope har bestemt også anvendelsesmuligheder i undervisningen. Fx vil reportager i danskfaget være en mulighed, man kan invitere eksterne samarbejdspartnere ind i klasselokalet, og man kan streame fra sportsbegivenheder, klassearrangementer mm. 

Op med periskopet og se hvad der gemmer sig af spændende ting i den forunderlige verden skole.

https://www.periscope.tv/