BLOG

Empty article - Subtitle

Vær obs på dine digitale fodspor fra ferieturen

Er vi bevidste om de skjulte budskaber vi sender fra ferieturen via profiler skabt af vores færden?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sociale medier giver god mulighed for at følge hinanden i den kommende ferie, og det skal selvfølgelig udnyttes. Men samtidig efterlader vi også spor, som skaber et billede af os gennem vores færden i det virtuelle. I det efterfølgende et par hints til digitale spor du efterlader, men som du måske ikke lige havde tænkt over.

På http://foller.me skabes et overblik over dine tweets og på http://youarewhatyoulike.com tegnes en profil ud fra dine FB likes. Ejere af en iPhone får uanet sine bevægelser registreret på sin device, hvilket afsløres hvis Breeze installeres. Din iPhone registrerer nemlig dine bevægelser, og husker dem for de sidste 7 dage.

Måske er det for alvor tid til at overveje pseudonymer for vores konti i de sociale medier, hvor http://da.fakenamegenerator.com/ kunne være en mulighed for at vælge en identitet, som ikke så direkte til dit navn og dine muligheder i fremtiden.

Under alle omstændigheder går vi kommende skoleår i møde, hvor viden om digitale fodspor og konsekvenser af færden på nettet bliver en del af danskundervisningen. Så tjek lige ovenstående og overvej det også i din undervisning, når ferien er vel overstået.