BLOG

Empty article - Subtitle

Vores UNI-login er unikt - bare det også var stabilt

Med skoleres daglige adgang til digitale læremidler, læringsplatforme, online kontorpakker og lagerplads er vedvarende udfald ikke tillidsskabende og holdbare.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aktuel og fremadrettet digitalisering er i høj grad knyttet an til, at elever og personale bruger det unikke uni lognin, som mange andre lande misunder os. Danske skoler er nået så langt i digitaliseringen, at en analog plan B skulle være unødvendig. Men et aktuelt driftesproblem fx i fredags satte endnu engang en stopper for adgang til ex Googl, Office 365 og en læringsplatform. UNI-id er i august blevet udviklet og kan nu også bruges af forældre. Brugerportalsinitiativet bygger på et stabilt login. Det er nøglen til daglig læring. 

De østjyske kommuner har af flere omgange været i dialog med STIL. I går også med KL, men desværre ikke så meget resultat. Hvor der er teknik indblandet kan vi forvente driftsproblemer, men helst ikke i det omfang vi har set i 2016. Hvem vil bidrage til løsning?