BLOG

Empty article - Subtitle

"Barndommens vilkår i 3.klasse."

I mit tredje blogindlæg, som her følger vil jeg beskrive, hvordan vi i 3.a arbejdede videre siden sidst, og hvordan vi rundede forløbet af. Forløbet er dog ikke helt rundet af endnu, da vi mangler at se og arbejde med et afsnit af tv udsendelsen "Barndom i 100 år" lavet af DR. Det vender vi tilbage til næste år. I det følgende beskriver jeg, hvordan det gik med foldekortsaktiviteten, som jeg beskrev i blogindlægget fra d.27/11.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aktiviteten gik, som nævnt i forrige indlæg, ud på at folde et stykke papir, så det lignede en brochure. Eleverne skulle da skrive fire forskellige overskrifter, som lød sådan her, stadig ud fra temaet "lege:"

"Det minder mig om"

"Det kan jeg godt lide"

"Det kan jeg ikke lide"

"Det har jeg spørgsmål til"

Jeg har valgt to af elevernes foldekort som eksempel, de kan ses på billederne. I de fine eksempler, som de to eleverne lavede stod der:

"Det minder mig om"

"Fangeleg fordi vi stadigvæk leger det, og Lego det leger man også med nu, gemmeleg det leger man også meget med nu"

"Blindebuk fordi man stadig leger det og glasdukker fordi min mormor har en som jeg nogle gange leger med. En hinkesten de er jo stadig populære"

"Det kan jeg godt lide"

"Jeg kan godt lide at vi selv skal finde ud af hvad stenene skal bruges til"

"Da vi lavede spring over buk"

"Det kan jeg ikke lide"

? ?

"Det har jeg spørgsmål til"

"Hvornår startede man med at springe over buk?"

?

Jeg vil dvæle lidt ved de spørgsmålstegn pigerne har sat, da de har sat dem under samme overskrift. Måske var der virkelig bare ikke noget, de ikke kunne lide eller også er overskriften formuleret forkert.? Mange ting kan være i spil, jeg håber dog, at min første antagelse er den, der gør sig gældende.

Det som jeg synes kommer rigtig flot til udtryk i pigernes foldekort, er deres evne til at reflektere og sammenligne. Den ene skriver om Lego, og den anden nævner en glasdukke, som hendes mormor også har leget med. Samtidig nævnes der, at hinkesten jo stadig er populære. En stor del af arbejdet i dette forløb var også, at det skulle gå op for eleverne, at mange lege, og meget legetøj, er tidsløst. Et læringsmål for denne aktivitet kunne således lyde: "Jeg kan fortælle om lege, som mine bedsteforældre også har leget."

I næste blogindlæg beskrives, hvordan vi i klassen arbejdede med sidste del af forløbet. Arbejdet foregik med forskellige billeder af børn og familier i gamle dage, som repræsenterede forskellene i samfundet. En sjov aktivitet,hvor refleksionsniveauet er meget højt. Næste blogindlæg følger i januar. God jul til alle.:)