BLOG

Empty article - Subtitle

Lærerstuderende i Lærernetværket

I forbindelse med lærerstuderendes arbejde med multimodal produktion på Læreruddannelsen UCSYD har lærerstuderende fået lov til komme på besøg hos de garvede lærere i Lærernetværket - et besøg som har skabt netværk imellem lærerstuderende og den praksis, de sigter mod.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En gruppe på syv studerende fralæreruddannelsen Esbjerg er blevet en del af lærernetværket i dansk i Region Syd. De syv studerende er i disse uger i gang med at afprøve deres format - konkrete undervisningsforløb i dansk på mellemtrinnet og i udskolingen.

De studerende er motiverede til at blive en del af i Lærernetværket, dels fordi de gennem deres praktikforløb ønsker at skabe fokus på multimodale tekster og værktøjer, dels fordi de gerne vil udvikle undervisningsforløb og sparre med Lærernetværkets erfarne lærere.

Rent praktisk arbejder én gruppe med et litteraturforløb med billedromaner, analyse og meddigtning via programmet 'Bookcreator'. En anden gruppe arbejder med de sociale medier og film. Her bruges Facebook som kommunikationsredskab mellem filmens personer, hvor de undervejs i fortællingen kommunikerer med hinanden. Den sidste gruppe arbejder med at udvikle en billedbog ved brug af Snapchat og Instagram i en modtagerklasse, 14-18 årige syrere, som skal lære de mest brugte 120 ord.

"Projektet har vist sig at være til stor inspiration for både lærere og lærerstuderende. De studerende skal også i foråret være en del af Lærernetværket og deltage i de Producerende Praksisfællesskaber. Projektet er et tilbud i danskmodulet: Multimodale tekster. De to grupper bidrager hver især med forskellige former for viden og kompetencer," siger Eva Dam Christensen, regional projektkoordinator i Region Syddanmark og underviser i undervisningsfaget dansk på læreruddannelsen i Esbjerg.