BLOG

Empty article - Subtitle

3.b´s lille røde bog

3. klasse skriver matematikken fra deres dagligdag ind i deres lille røde bog.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

3.b. på Høje Kolstrup skole har jo, som tidligere skrevet, ugentlige undersøgelser for som deres lektie i matematik. Det har typisk været om torsdagen, vi har set på deres hjemmearbejde. Lige inden sommmerferien i år fik alle elever udleveret et lille rødt glosehefte. Dette hefte bruger de til at skrive alle deres matematikobservationer ind i. Det vil sige, at de i løbet af ugen noterer de ting, som de opdager i deres dagligdag. Det kan være specielle mobilnumre, nummerplader, flotte mønstre, klokkeslet figurer osv.

En gang ugentlig tager vi så en runde i klassen, hvor vi hører, hvad de har noteret. Det er ikke alle elever, der har noteret noget hver uge, men jeg kan efterhånden se, at det breder sig. Børnene bliver mere og mere opmærksomme på deres omgivelser, og samtidig bliver de også bedre til at huske at få det noteret.

Vi bruger også telefonnumrene og nummerpladerne til at regne med. Det er en af måderne, hvorpå jeg træner hovedregning med eleverne. De synes, at det er sjovt, fordi det er deres "egne" tal, vi arbejder med.

Vi bruger en hel del tid i denne periode på både hovedregning og tabeltræning. Nogle af eleverne har fuldstændigt styr på tabellerne, mens andre stadig har brug for træning og mange gentagelser for at få dem lært.