BLOG

Empty article - Subtitle

Fra min anden klasse - januar

2.b. og jeg har været heldige i år. Vi har fået to 3. års studerende fra læreruddannelsen i Haderslev i praktik.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Godt nytår til alle!

2.b. og jeg har været heldige i år. Vi har fået to 3. års studerende fra læreruddannelsen i Haderslev i praktik i matematiktimerne. Det er en utrolig gevinst både for klassen og for mig personlig. Eleverne ser en matematikundervisning på en anden måde, og jeg får mulighed for dels at diskutere klassen og matematikken og dels at iagttage klassen, mens der undervises.

Praktikanterne har også klassen i idrætstimerne, da de begge to har idræt som andet linjefag. Derfor har jeg aftalt med dem, at de arbejder med et emne omkring matematik og idræt. I matematik blev det så områderne statistik og kombinatorik, som de især ønskede at fokusere på.

Børnene kom i sidste uge i gang med at måle forskellige ting - både mål på deres egen krop (armlængde, benlængde, halslængde osv) og mål på, hvor smidige de er. (Hvor tæt på jorden kan man komme med strakte ben og arme?)

Og igen kan man se, at klassen går til opgaverne med stor engagement og lyst. De fik på kort tid målt på hinanden og diskuteret deres resultater. Nu skal det hele så efterfølgende bearbejdes.

Vi har valgt, at det skal foregå på computeren ved hjælp af excel. Klassen har ikke tidligere arbejdet med excel regneark, så det bliver en ny opgave for dem. Jeg har reserveret bærbare computere til dem. De skal løse opgaven to og to, og de skal prøve at fremstille forskellige diagrammer ud fra deres målinger, og senere skal de også fremstille søjlediagrammer i hånden.

Jeg glæder mig til at se det færdige resultat, og jeg tror, at det er en god ting, at vi er flere hænder til at hjælpe med at løse denne opgave.

Connie Nielsen