BLOG

Empty article - Subtitle

Fra min anden klasse - november

Så røg armene meget højt op! Abacus fik guld i Frankfurt den 10. oktober til Best European Schoolbook Award. Det var fantastisk!

Publiceret Senest opdateret
Så røg armene meget højt op! Abacus fik guld i Frankfurt den 10. oktober til Best European Schoolbook Award. Det var fantastisk:)
Abacus og jeg blev fejret med maner af anden klasse, da jeg kom i skole igen.
Jeg bruger uglen Abacus en del i undervisningen.Hånddukken bliver brugt som en, der kommer udefra, der den ene dag kan være hjælperen, der fortæller kloge ting. En anden dag er den drilleuglen, der måske kun kan sige et bestemt tal hele dagen.
Desuden har jeg en lille ugle, Mini Abacus, som bor i en kuffert. Den er jeg begyndt at sende med børnene hjem på skift. Ja, jeg har faktisk to kufferter - en til pigerne og en til drengene. Foruden uglen er der også et brev, hvor uglen fortæller, hvad der er fokus på ved dette besøg.
Denne gang har jeg bedt børnene om at måle forskellige ting, at lave en regnehistorie samt at fremstille forskellige regnesykker. Det hele skriver de ind i det medfølgende hefte, hvor der også gerne må indsættes fotos, tegninger mm. I kufferten er der også nogle terninger, et spil kort og et målebånd.
Når eleverne har kufferten med tilbage, bruger vi tid i klassen til at læse, hvad Abacus har oplevet, og alle børnene får lov til at se de tegninger og fotos, der er indsat.
Regnestykkerne, som eleven har fremstillet, arbejder vi fælles med på klassen. Det er regnestykker af megen forskellig sværhedsgrad, men vi kigger på og regner dem alle.
Det giver mange gode fælles diskussioner børnene imellem om, hvordan man kan regne de forskellige opgaver. Sidste gang var der bl.a. stykket 235 + 57 =, som skulle regnes.
Her kom mange regnemetoder frem, og rigtig mange af dem tog udgangspunkt i, at tallene skulle deles op. Heldigvis endte alle regnemåderne med det samme facit!
Der er en fantastisk opbakning fra forældrene omkring arbejdet med kufferten. Ofte ender det med, at hele familien bliver involveret i Abacus's besøg.
Connie Nielsen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.