BLOG

Empty article - Subtitle

Fra min anden klasse - oktober

Så er vi kommet rigtigt godt i gang i anden klasse. Lige nu jubler anden klasse sammen med mig. Vores bog - Abacus, Matematik i skolestarten - er blevet nomineret til "Best European Schoolbook Awards" i Frankfurt.

Publiceret Senest opdateret
Så er vi kommet rigtigt godt i gang i anden klasse. Lige nu jubler anden klasse sammen med mig. Vores bog - Abacus, Matematik i skolestarten - er blevet nomineret til "Best European Schoolbook Awards" i Frankfurt. 2.b. har en hel klar fornemmelse af deres andel i dette. Det er jo dem, der har været prøvekaniner hele vejen igennem forløbet. Så nu venter vi spændte på resultatet, når vinderne bliver afsløret den 10. oktober kl. 16.00.
Rent fagligt har vi arbejdet med vægt. Vi lånte en kasse med digitale vægte beregnet til indskolingen på CFU i Aabenraa, og så var det ellers bare med at komme i gang.
Vi startede med at tale om vægtenhederne gram og kilo.
Den første dag skulle børnene bare veje en masse forskellige ting, så de kunne lære vægtene at kende. Det gik rigtigt godt. De skulle bl.a. også veje flere af den samme ting og dermed opdage, at vægten stiger med det samme hver gang, man lægger en del mere på vægten.
Næste matematiktime skulle de igen veje nogle forskellige ting - først og fremmest noget fra deres egen skoletaske. Denne gang skulle de forsøge at gætte vægten først og derefter kontrollere den på vægten. Ved den efterfølgende snak brugte vi lommeregneren til at udregne differensen på gættet og målt vægt, og vi fik derved en snak om gode og dårlige gæt. I tilgift fik vi jo også noget talbehandling.
Eleverne har ingen daglige lektier i matematik, men hver uge har de en undersøgelse, som de skal lave derhjemme.
Denne uges undersøgelse handlede naturligvis om vægt. De skulle hjemme veje forskellige ting. De måtte selv bestemme, om de ville bruge køkkenvægten eller en badevægt. Da vi sammen kiggede på og gennemgik ugens undersøgelse, kunne man tydeligt se, at der var blevet vejet meget og snakket om vægt rundt omkring i de små hjem.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.