BLOG

Empty article - Subtitle

Hverdag igen

Efter tirsdagens præsidentvalg er det blevet hverdag igen. Sært nok har det aldrig rigtigt været andet …

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hjemme i Danmark viser tv billeder af hysteriske tilhængere af den ene eller den anden kandidat.
Her i Chicago kører folk på arbejde, tager toget, går stille og roligt på gaden – kun en enlig Obama-badge på en mildt smilende sort kvinde dagen efter valget viser, at der har været valg.
Skiltene i forhaverne med tilkendegivelser om støtte til den ene eller den anden kandidat, eller den ene eller den anden kongresmand, er slet ikke fremherskende. I ’vores’ pæne villakvarter nord for Chicago var det kun en ud af 10 forhaver, der var pyntet med den slags skilte.

En del af valgaftenen havde vi valgt at tilbringe på en bar i det indre Chicago. Her var der hverken hujen eller bujen, da tv-stationerne, først NBC og fem minutter senere CNN, erklærede Obama genvalgt.
Ved siden af skærmen med valget var der en skærm med transmission af en kamp med byens baskethold, Chicago Bulls. Barens gæster var mere optaget af resultaterne på den skærm. Støj eller larm i gaderne, var der heller intet af, da vi hen ad midnat kørte tilbage til forstæderne.

Så det er hverdag i Chicago. Endnu mere nu, her et par dage efter. Hverdag på godt og ondt. Helles ipad, den som forsvandt fra kommoden i entreen, da nogle kammerater fra Anders' skole var på besøg herhjemme på valgaftenen, er dukket op igen. Skolens security-personale sørger nu for, at den uheldige unge fyr (af mexicansk afstamning, hvilket desværre ofte er tegn på, at man tilhører underklassen) får at vide, at ’den slags, skal man ikke gøre’. Og at næste gang, det sker, vil sagen blive meldt til de rigtige politi-folk.

Anna har fået underskrevet sine praktikpapirer fra skolen. I den forbindelse foreslog skoleforstanderen, at man kunne skrive til Annas skole i København, og sige, at hun lige bliver her i Chicago. Bare lige året ud. Men Anna vil gerne hjem til sin uddannelse på Zahles Seminarium. Til gengæld overtager Helle Annas plads som hjælpelærer i klassen – i hvert fald en gang om ugen.

Efter tre dages ansøgningsprocedure kom Line endelig med i Anders’ skole torsdag og fredag. I faget spansk har hun været med til at fremlægge om Cuba. Og sammen med Anders har hun været med til at opklare sagen om den forsvundne ipad.

I morgen pakker vi sammen og flyver hjem til København. Men inden da, skal vi have en ordentlig middag. Der er shoppet. I et supermarked med et stærkt vanedannende kæmpe udvalg. 17 forskellige slags kokosmælk står der på hylderne. Vi købte kun en slags.
Glæder os til at komme hjem. Men glæder os også til at komme tilbage igen til Chicago.