Blog

Hjælp os: Er der ”Filosofi med børn” i skolerne?

Vi er tit ude for at folk tror vi sidder bag skrivebordet og aldrig har været i skolerne. Intet kunne være mere forkert – og vi er i projektet helt afhængige af samarbejde med lærere og pædagoger. Men nu har vi brug for hjælp på en lidt anden måde…

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hjælp os med at finde ud af…

Hvor udbredt er Filosofi med børn? Er der tale om nogle få ildsjæle hist og her? Er det en integreret del af fagligheden i fx Kristendomskundskab? Ved dine kolleger hvad det er? Gør du? Hvad er holdningen til feltet?

Hvorfor?

Filosofi i Skolen

Filosofi i Skolen er et tværfagligt forsknings-, udviklings- og efteruddannelsesprojekt ved Syddansk Universitet. Vi har arbejdet med filosofisk dialog i alle afskygninger siden 2017, men er særligt interesserede i filosofi med børn i formelle læringsfællesskaber som skolen. Vi vil nemlig gerne bidrage til at forbedre børns læring, trivsel, udvikling og skoleoplevelse. På bloggen her deler vi erfaringer og oplevelser fra projektet. Du kan læse mere om os på www.filosofiiskolen.dk og kontakte os på filosofiiskolen@sdu.dk.

Vi hører tit at ”Filosofi med børn” er en kendt praksis på skolerne og at folk arbejder med det rundt omkring (eller måske har gjort det i årtier!). Men vi vil meget gerne have et bedre overblik. Derfor har vi lavet et meget kort survey, som vi håber I vil hjælpe os med at dele i jeres netværk på skolerne – også blandt de kritiske!

Hvordan?

Vi har formuleret et survey med spørgsmål som man ret hurtigt kan besvare. Vi håber på svar fra både lærere, pædagoger og andre skolefolk. Svarene i undersøgelsen vil vi bruge til at danne os et overordnet billede, men også til at designe mere systematiske undersøgelser fremover.

Har du kommentarer eller forslag?

Og hvis undersøgelsen får dig til at tænke på forhold vi bør være opmærksomme på eller ting vi (ikke) bør undersøge, så indsæt endelig en kommentar her!

Tak fordi du læser med, vi håber du vil hjælpe os!

Link til undersøgelsen: https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=TGNT7645L53K