BLOG

Empty article - Subtitle

Summit on the Teaching Profession er nu i gang

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har nu gennemført 1. session"How can high quality teachers and leaders be attracted Into and retained in the schools of greatest need".

Mit bidrag var: Vi har fået stillet spørgsmålet: Hvordan kan højt kvalificerede lærere blive rekrutteret til skoler med størst behov?Det simple svar er, at højt kvalificerede lærere bliver tiltrukket, hvis de har muligheder for at gennemføre god undervisning. Det er det vigtigste fokus.Hvis dedikerede lærere ikke har muligheden for at leve op til deres egne høje ambitioner, forlader de professionen. Det ser vi i Danmark i dag. Hvordan støtter vi lærerne, så de får succes i deres arbejde? Jeg bliver nødt til at sige - også som formand for fagforeningen - at det er vigtigere en lønniveauet.

Dette var blandt andet en kommentar til et svensk indlæg i forhold til Sveriges katastrofale mangel på lærere i mange fag. Det svenske svar var blandt andet højere lønniveau gennem individuelle lønforhandlinger.Skal vi forsat have dygtige engagerede lærere er vejen ikke at forringe lærernes muligheder for gennemføre undervisning af høj kvalitet - tværtimod! Det kan ikke modsvares af en eventuel højere løn. Jeg kunne se på reaktionerne bordet rundt, at jeg ikke sad alene med den opfattelse.