BLOG

Empty article - Subtitle

Vi står ikke alene

Vel ankommet til Wellington, hvor jeg ser frem til at jeg skal deltage i mit første International Summit on the Teaching Profession.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Spændende at få lov at til at være med og høre om de mange udbytterige erfaringer fra de andre lande, som deltager i dette internationale samarbejde omkring udvikling af undervisning. Vi ankom til Wellington sidst på eftermiddagen torsdag og deltog efter en hurtig omklædning i et Summit premeeting, som EI ( Education International) var vært for. Professor Linda Darling- Hammond gav et spændende oplæg, hvor hun understregede forskellen mellem "great teachers" og "great teaching". Fantastisk undervisning kan dygtige lærere levere, hvis de har gode rammer. Ellers glem det! Selv den bedste lærer kan ikke levere i elendige rammer, understregede Linda Darling Hammond. På mødet blev der også udvekslet forventninger til de kommende to dage og snakket om, hvilken fælles strategi, der vil få alle lærerorganisationerne til at kommer stærkere ud af dette fjerde Summit.

Da vi var samlet,benyttede Anders og Dorte lejligheden til kort at orientere om, hvad vi i Danmark havde været igennem - lockout, regeringens indgriben, der medførte Lov 409. Alle tilstedeværende fagforeningskolleger var naturligvis klar over, hvad vi i Danmark var igennem i foråret 2013, men mange har stadig meget svært ved at forstå, det der skete, ligesom mange af os andre. Uden for Danmark kan ingen finde mening i, at myndighederne holdt alle de danske eleverne væk fra deres undervisning i 4 uger, og at det, der blev brugt mest energi på, var, hvordan fik vi alle de børn passet - i stedet for at have fokus på, at de blev holdt væk fra deres undervisning. Det var en meget positiv oplevelse at møde den forståelse og opbakning, der var fra alle de tilstedeværende fra de andre lande.

Kort sagt: Believe me - vi står ikke alene:-)