BLOG

Empty article - Subtitle

Skolehunden Louis

Mange spørger ind til vores skolehund Louis, og derfor kommer dette oplæg.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For et år siden præsenterede min daværende skoleleder mig for ideen om en skolehund – altså en almindelig hund på mange måder, men derudover også en hund der skulle have sin daglige gang på skolen, sammen med nogle elever.

Det var ikke en svær beslutning for min kæreste og jeg, og vi fandt hurtigt den race det skulle være -  en Cairn Terrier. En lille intelligent robust hund, med et skønt sind.

Vi faldt for Louis, som er det største energibundt og den kærligste Cairn

Vi fik hende hjem til Vesterbro da hun var 9 uger gammel, og i en alder af 11 uger, begyndte hendes dagligdag på skolen.

Hun har hele tiden haft sin egen hule i et lokale ved vores skolesekretær, her har hun fred og ro til, at få sovet i løbet af dagen.

En inklusionsmedarbejder sagde ja til, at gå med hende 4 gange i løbet af hendes skoledag.

I starten var det bare de to, der gik ture og vænnede hende til skolen og området.

I dag er Louis 9 måneder gammel, og har nu elever som fast går med på de gåture, hun er på i løbet af dagen. En gåtur der giver plads til uforpligtigende snakke og grin, noget som der ikke altid er plads til i dagligdagen i undervisningen.

Mange elever i skolen kan have brug for en pause i løbet af dagen, eller brug for faste rammer fra morgenstunden af, for at kunne overskue skolen, og her er Louis en værdifuld ressource.

Fortsættes …