BLOG

BLOG

Empty article - Subtitle

Ja, åndsfriheden er trængt. Det er den tydeligvis også på Christiansborg

DFs nye udspil er ikke kun et angreb på minoriteter men også et fælt angreb på skolernes åndsfrihed samt en tilfangetagelse af lærerstanden.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi skal støtte vores lærere, ikke begrænse dem

DFs nye udspil er ikke kun et angreb på minoriteter men også et fælt angreb på skolernes åndsfrihed samt en tilfangetagelse af lærerstanden. I deres nye udspil som de kalder ”Anti-Islamiserings udspil” opstiller de 14 punkter som led i at Danmark skal forblive dansk. Flere af disse punkter omhandler Grundskolen og uddannelse, særligt her skyder DF helt ved siden af.

”Pkt. 9) Ophæve muligheden for at fritage et barn for undervisning i kristendomskundskab” (https://ditoverblik.dk/df-blaeser-til-kamp-mod-islamisering-kun-statsborgerskab-til-udlaendinge-der-er-gift-med-danskere/)

Her går DF galt i byen, det er ikke os som politikere der skal diktere hvordan vores skoler og lærere møder deres elever. Det bør være jer, lærere, der arbejder i skolen der møder børnene i lærende- og integrerendefællesskaber der kender børn og familier, der ved hvad der er bedst for det enkelt barn.  Dertil fraskriver DF vores skoler og kristendomslærere, deres faglighed og kompetencer. Vi skal selvfølgelig sørge for at vores elever bliver veluddannet i kundskabsfaget kristendom. Men dette skal ske gennem tillid til det dygtige personale der i tusindtal, dag efter dag, knokler for at dygtiggøre danske børn og unge. Der mangler dannelse og åndsfrihed i Danmark. DFs forslag emmer af, at man ikke forstår åndsfrihed og trosfrihed. Måske en kristendomsunderviser eller to kunne gøre dem klogere. Forståelsen for vores danske kulturarv og kristne værdier skal styrkes - også på Christiansborg.

Folkeskolens formålsparagraf § 2 stk. 2. siger: ”Den enkelte skoles leder har inden for rammerne af lovgivningen og kommunalbestyrelsens og skolebestyrelsens beslutninger ansvaret for undervisningens kvalitet i henhold til folkeskolens formål, jf. § 1, og fastlægger undervisningens organisering og tilrettelæggelse.” (https://www.uvm.dk/folkeskolen/folkeskolens-maal-love-og-regler/om-folkeskolen-og-folkeskolens-formaal/folkeskolens-formaal)

DF angriber den enkelte skoles mulighed for selv at styre og organisere egen undervisning.

Det vil jeg ikke være med til. Tilliden til skolen skal tilbage i fokus, lærere skal have plads til at gøre deres arbejde og vi skal lade åndsfriheden leve. Der skal være plads til det faglige skøn. Der skal være plads til forskellighed. Skolen skal forsat være et sted hvor alle børn og unge med kan møde det danske demokrati, åndsfrihed og tolerance.

Powered by Labrador CMS