Nationalt netværk af skoletjenester

Blog

Forbered dig på genforeningen

Det er vist ikke gået nogen forbi at næste år fejres 100 året for genforeningen af Sønderjylland med kongeriget Danmark. Overalt i hele landet er der planlagt aktiviteter, for næsten alle landsdele har en historie at fortælle lige præcis omkring dette stykke danmarkshistorie.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Genforeningen er jo et kanonpunkt i historieundervisningen. Med dette indlæg vil jeg stærkt opfordre til at være opmærksom på de helt lokale kulturinstitutioner (museer, biblioteker, arkiver, lokale foreninger m.m.), som ofte tilbyder gratis undervisningsmaterialer, fagtekster og særlige forløb til sådanne begivenheder. Hvis der ikke er noget i dit område, så er der stadig muligheder. Museum Sønderjylland tilbyder fx besøg af ”Genforeningsbussen 2020” på skoler rundt i hele landet med et roadshow om identitet, sprog og historie til udskolingsklasserne. Det er et tværfagligt praktisk orienteret forløb, hvor eleverne får mulighed for at reflektere og arbejde med Europas nuværende udfordringer, konflikter og muligheder for sameksistens på en hel ny måde i fag som historie, samfundsfag, tysk, matematik og billedkunst.   

Nationalt netværk af skoletjenester

Søg på det lokale museum, arkiv, bibliotek's hjemmesider

Eller se Genforeningsbussen 2020’s turnéplan og tilmelding HER