Nationalt netværk af skoletjenester

Blog

Prøv det nye website skoletjenesten.dk

Skoletjenesten.dk, en portal som samler åben skole-tilbud fra hele landet, er netop relanceret. Lærere og pædagoger har været med til at teste formatet og søgefunktionerne, så nu bliver det svært at komme uden om denne samling af læringstilbud, når man skal i gang med planlægning af sin undervisning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med den nye portal får du flere filtreringsmuligheder. Ud over fag og klassetrin, geografi, kan man bl.a. også søge på emneord og kompetenceområder fra Fælles mål. Lige nu er der et særligt tema

Nationalt netværk af skoletjenester

I øjeblikket er flere kommuner ved at oprette kommunale subsites på skoletjenesten.dk, der kan imødekomme meget lokale interesser omkring den enkelte skole som læringstilbud på det lokale arkiv, bibliotek, virksomheder, den lokale golf- eller spejderklub osv.  På skoletjenesten.dk vil du samtidig have mulighed for at finde tilbud i nabokommunerne, eller du kan gå på opdagelse i hele landet.

Nationalt netværk af skoletjenester anbefaler at prøve denne portal. Vi tror på det, fordi vi til stadighed oplever eksterne læringsmiljøer udtrykke, hvor svært det er at få skabt kontakt til skolerne og lærerne. Og et mødested, der ud fra vores kortlægninger, ser ud til at virke, er de digitale platforme. Derudover ser mange både eksterne læringsmiljøer og lærere/pædagoger en stor fordel ved en national portal, da man kun skal orientere sig ét sted for at finde det gode åben skole tilbud.

Skoletjenesten.dk er støttet af Undervisningsministeriet og har til opdrag at tilbyde en national platform, hvor alle skoler, uanset hvor i landet man befinder sig, har en let adgang til at finde læringstilbud i den åbne skole inden for alle fag og på alle klassetrin.

Hvis du vil vide mere om portalen, så er der information at hente og eventuelt at give videre på sitet www.skoletjenesten.dk.