Nationalt netværk af skoletjenester

Blog

Når en peberkage bages

Alle har ofte deres egne helt særlige juletraditioner. Jeg har tidligere skrevet en blog, hvor jeg opfordrer til at skabe nye traditioner og gå på eventyr og opdagelse i de mange tilbud, museer og kulturinstitutioner arrangerer her i december.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Middelfart går man all in med peberkagebagningen. Allerede i november starter eleverne med at bage peberkagehuse. Nogle efter fri fantasi andre efter modeller og tro kopier af bygninger i byen. Det bliver til alt lige fra shelterpladsen ved naturskolen og den store FOA bygning til byens gamle vandtårn. I slutningen af november samles alle husene til en hel by inde på museet. Det er et kæmpe tilløbsstykke for byens borgere. Undervejs har eleverne arbejdet med flere faglige elementer som størrelsesforhold, lokalhistorie, kunst og æstetik, opskrifter og historiske traditioner o.m.m.

Nationalt netværk af skoletjenester

Hvis du synes, der er for langt til dit nærmeste museum, er der mulighed for at følge nogle af de særlige julekalendere, som flere museer også laver i digitale udgaver.  Fx kan man få viden om vikingetiden fra Ladby Museets facebookside eller følg Vardemuseerne, når de besøger et nyt sted hver dag i det vestjyske.

Find dit nærmeste museum på portalen Skoletjenesten.dk HER

Linkt til Midelfart Museum, opskrifter og skabeloner til peberkagehus HER

https://www.youtube.com/watch?v=8r_zCG4YhXA&feature=youtu.be

Link til Vikingemuseet Ladby facebook: HER

Link til Vardemuseerne facebook HER