Nationalt netværk af skoletjenester

Blog

Åben skole hjemme i stuen

Selv om kulturinstitutionerne har lukket, sætter det ikke åben skole aktiviteter i stå.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Allerede i løbet af den første uge har rigtig mange udviklet nye tilbud til lærere og forældre, der skal finde nye måder at lave undervisning på hjemme i stuerne.

Nationalt netværk af skoletjenester

Det er faktisk muligt for at komme på museumsbesøg. Flere museer sender direkte live på bestemte tidspunkter i løbet af ugen. Til biologi- eller natur/teknologitimen kan man fx komme helt tæt på dyrene og høre biologerne formidle ved at følge live streaming fra Randers Regnskov, Kattegatcentret eller Fjord&Bælt. Der er inspiration til at undersøge billedkunst og selv afprøve tegne- og maleteknikker fra Skagens Museum, Kunsten i Aalborg, Holstebro og Esbjerg Kunstmuseum, Brandts i Odense eller Vardemuseerne for blot at nævne nogle. Har man mulighed for at bevæge sig uden for i små grupper, kan historieundervisningen tage udgangspunkt i en guidet tur i lokalområdet fra en række museer fx Museerne i Fredericia, Museum Vestsjælland, Moesgaard eller få ideer til vikingelege fra Vikingemuseet i Ladby. Mangler du opgaver til dansk, er der flere arkiver, der i disse dage opfordrer borgerne til at indsamle historier og dokumentere med tekst og billeder, hvordan de oplever hverdagen under Corona-pandemien. Det gør Kolding Stadsarkiv i samarbejde med Nicolai og Mungopark i Kolding, Historiens Hus i Odense og mange flere.

I nedenstående link kan du finde eksempler fra det storkøbenhavnske område.

Der er altså næsten ingen ende på, hvad man kan opleve. Find de gode tilbud i hele landet på institutionernes hjemmesider eller, hvad der er mere sikkert i disse tider, gå direkte på de enkeltes facebooksider.

https://skoletjenesten.dk/nyheder/kulturinstitutioner-tilbyder-virtuel-undervisning-og-digitale-laeremidler