Håndværk og design - fra værkstedet

Blog

Byg et kendt bygningsværk

Håndværk & Design Online - 8. årgang

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Håndværk & Design er helt sikkert ikke det mest oplagte fag til online undervisning. Det var vi vist alle ret enige om, da online-undervisningen begyndte. Der er meget stor forskel på, hvilke muligheder og materialer den enkelte elev har adgang til i hjemmet, hvilket selvsagt sætter nogle begrænsninger ift. hvad vi normalt beskæftiger os med i dette fag. Men siden støvet fra den indledende desperation havde lagt sig, begyndte det at strømme ind med kreative ideer fra forskellige sider.

Ideen til dette projekt udsprang af en youtube-video, som nogen så venligt havde lagt på Håndværk og Design facebook-gruppen. Videoen viser en kunsthåndværker, som bygger et hus ud af papir rullet til ‘rør’.

https://www.youtube.com/watch?v=jDyd3VYz5rk&t=22s

Håndværk og design - fra værkstedet

Små ideer og fif til sløjdlærere om overskuelige måder at inddrage håndarbejde Eller enkle sløjdideer til håndarbejdslærerne. Shamirra Aisinger er uddannet med linjefag i både sløjd og håndarbejde i 2003. Hun underviser på Uglegårdsskolen i Solrød, hvor hun har været med til de allerførste forsøg med at skabe et nyt fag af sløjd og håndarbejde. I denne blog vil hun give inspiration videre fra de kurser hun tager, fortælle fra sine egne projekter, invitere kolleger til at fortælle om deres projekter og give enkle ideer videre fra hjemmeværkstedet.

Eleverne har haft mulighed for at hente genbrugspapir og lim (indkøbt til formålet) på skolens kontor, hvis de ikke havde hjemme.

 

Model af selvvalgt hus - opgaveformulering

Du skal præsentere for os og holdet i google slides eller et lignende præsentationsprogram.

Billeder af det hus, du har valgt at bygge, fra forskellige vinkler.

Billeder af den model, du har bygget, fra forskellige vinkler.

Billeder af arbejdsprocessen.

Skriv/fortæl hvorfor du har valgt dette hus.

Skriv information om det valgte hus: hvornår er det bygget, hvem har bygget/tegnet det, hvilke materialer er det bygget af, hvad er historien bag huset.