Håndværk og design - fra værkstedet

Blog

Mekka for snitteglade - en inspirationsweekend i skoven

Snittefest 2017 - to dejlige solskinsdage i skoven ved Boserupgård Naturcenter, som danner rammen om den årligt tilbagevendende snitte-event arrangeret af en gruppe engagerede snittere.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lørdagens program: Workshops indtil frokost, derefter to forskellige såkaldte spots, som er 1 times miniworkshops, og herefter aftensmad og aftenhygge. I løbet af weekenden kommer man således til at prøve fire forskellige ting.

Min workshop: Bevægelige Figurer v/ Balder Egholm

Balder har medbragt færdige kasser og dele til mekanikken. Altså kan vi koncentrere os om at finde på figuren, snitte den og få den til at bevæge sig.

Håndværk og design - fra værkstedet

Små ideer og fif til sløjdlærere om overskuelige måder at inddrage håndarbejde Eller enkle sløjdideer til håndarbejdslærerne. Shamirra Aisinger er uddannet med linjefag i både sløjd og håndarbejde i 2003. Hun underviser på Uglegårdsskolen i Solrød, hvor hun har været med til de allerførste forsøg med at skabe et nyt fag af sløjd og håndarbejde. I denne blog vil hun give inspiration videre fra de kurser hun tager, fortælle fra sine egne projekter, invitere kolleger til at fortælle om deres projekter og give enkle ideer videre fra hjemmeværkstedet.

bill.

Delene bevæges ved hjælp af snore fastgjort på figuren og ført ned omkring hjul og akse i kassen. Størrelsen på hjulet og aksens afstand fra midten på hjulet bestemmer, hvor stor bevægelse man får.

Vil du vide mere om, hvordan man laver bevægelige figurer, kan du bl.a. finde dem i bogen “Bevægeligt Legetøj i Træ” af Frank Egholm.

video

Første “spot” skæftede vi syle håndsmedet af instruktøren Rune Malte Bertram-Nielsen.

Anden spot snittede vi blomster af friske hyldegrene.

bill4

Blomsten laves ved at fjerne barken øverst på en frisk hyldegren. Enden rundes, hvorefter man snitter små spåner næsten op til enden af grenen hele vejen rundt. Dette fortsættes rundt og rundt, indtil man når ind til midten af grenen, og blomsten knækker af. Fordi hyldegrenen er helt blød i midten, kan blomsten efterfølgende presses fast på en gren som stilk. En sjov og hurtig opgave, som man nemt vil kunne lave med elever, tænker jeg.

Se mere om arrangementet på Facebooksiden Snittefest i Danmark

og tjek også facebookgruppen Snittere i Danmark