BLOG

Empty article - Subtitle

Fra børnehave til skole.

Overgangsprojekt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I denne tid er der rigtig mange børn, som vinker farvel til børnehaven og starter i førskole/skolesfo…. Kært barn har mange navne…. Men ikke på Bornholm. På Bornholm blev det bestemt for nogle år siden, at man ikke længere skulle have Vippe ordningen. (Ja det blev det kaldt herovre = vippen ml. børnehave og skole) Desværre. Jeg er stor fortaler for, at der er den overgang for børnene. Os der arbejder i børnehaveklassen, havde et stort samarbejde med vippen. Vi kom på besøg til deres samlinger, de kom på besøg inde hos os i skolen. 

På den skole jeg arbejder på, får vi gerne børn fra ca. 10 forskellige børnehave, så det er mange børn der kommer fra mange forskellige kulturer og nu skal til at indgå i en ny, og der gjorde vippen et kæmpe stykke forarbejde.

I stedet for Vippen, blev der lavet et overgangsprojekt. De sidste 2 år har det været et kunstprojekt, i år er det et naturprojekt. 

Projektet starter ude i børnehaven med de børn, der skal starte i skole. Sidste år kom der nogle kunstener ud i børnehaverne og startede et projekt op, og det fortsatte så over et par gange, hvorefter eleverne kom på besøg på den skole, de skulle gå på og her deltog stadig kunsterne og på min skole personale fra sfo’en samt os børnehaveklasseledere. Det endte med en fernisering for forældre og det var en rigtig god måde at møde også børnenes forældre. 

Men…. Jeg savner Vippen… På 2 dage lærer man ikke børnene at kende og omvendt. Jo de får set os, og skolen, men det kan slet ikke sammenlignes med, at de før gik der i flere måneder og blev trygge ved sfo’en, skolen og os voksne.

Hvordan er det ude på jeres skoler? Har I førskole og hvor meget er I sammen med de nye elever?