BLOG

Empty article - Subtitle

Nu kan alle regne den ud!

PhotoMath er endnu et redskab, som må sætte træning af matematiske færdigheder under pres.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med den nye app kan brugerne scanne et regnestykke fra skærm eller bog og straks udregnes resultatet. Demovideo til PhotoMath Et godt bud på at de mobile enheder kan være værdifulde både i skole og privatlivet og dermed et bud på at it i undervisningssammenhæng er andet end den traditionelle computer. Men det får mig samtidig til at overveje relevansen af mange skolers indkøb af nogle digitale læremidler som eksempelvis Emat. Denne ressource generer opgaver på skærmen, som kan scannes med PhotoMath, og herefter vises resultatet på mobilen. Efter indtastning i Emat kan svarene sammenlignes, men rigtighed tjekkes ikke af Emat. Hvor tilfører det digitale noget brugbart? Hvilken ressource mon overlever længst?

Tag diskussionen om kvalitet og pædagogisk værdi i disse typer af værktøjer ude på skolerne. Vælg de redskaber til elevernes matematikundervisning, som også bidrager til udvikling af det 21 ånhundredes kompetencer.

Den ene ressource er en betalingsressource – den anden gratis.