BLOG

BLOG

Empty article - Subtitle

#skolechat reboot – tema: online undervisning

Vi sidder lige nu i en situation, hvor vi har brug for og lyst til at lære sammen og støtte hinanden i forhold til undervisning i en ret speciel corona-situation. I lyset af #COVID19 kæmper mange lige nu med at etablere god online-/fjernundervisning. Derfor genstarter vi #skolechat live på Twitter om fjernundervisning nu på mandag d. 16/3 kl. 20-21. Alle kan være med, det er gratis & det hele foregår på Twitter med hashtag #skolechat. Det er lærerigt, og det er god energi.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For 8-9 år siden startede #skolechat på Twitter - et samlingssted, hvor en masse mennesker med interesse for undervisning kunne lære sammen. Vi live-chattede en gang om ugen, og der udviklede sig et helt nyt og unikt netværk af kloge, kritiske, kreative og gode folk som spurgte og svarede i et til tider kaotisk og sjovt chat-leben.

Første live tweet på #skolechat for snart ni år siden. Temaet var ”digitale medier i skolen”.

Et stadig aktuelt tema, men temaet er denne gang givet af kedelige omstændigheder, som gør, at der er endnu mere brug for gode perspektiver på en svær situation. Online-/fjernundervisning er mandagens emne, og det kan nemt fortsætte ugen efter. Vi kan dele medarbejder-til-medarbejder erfaringer med undervisning, når skolen er lukket. Vi kan dele værktøjer og praksisser. Vi kan drøfte spørgsmålene: Hvad skete der? Hvad virker? Hvad virker ikke? Hvad gemmer der sig af faldgruber og guldgruber i en for mange uvant online kultur? Vi kan prøve ting af.

Vi håber, at I vil være med, så vi kan få masser af god energi. Man kan være med på en ”kigger”, eller man kan bidrage med sine erfaringer, tanker og ideer. Det er hyggeligt. Det er lærerigt. Alle er velkomne!

Du kan læse en uddybning af #skolechat ved at følge dette link: http://urlen.dk/skolechat

Twitter er et socialt medie, hvor det er muligt at dele en kort tekst, billeder og video. Hver for sig eller sammen. Et opslag på Twitter kaldes også for et “tweet”. Det specielle ved “tweets” er, at teksten kun må være 280 tegn. På Twitter bruges “hashtag” som en søgefunktion. Et “hashtag” vises som en havelåge #, og det skal opfattes som et søgeord. Det kan fx være #skolechat. Søger man på #skolechat kommer alle opslag med #skolechat frem. Vil du have andre kan finde dit tweet ved samme søgning, skal du skrive #skolechat i dit tweet. Prøv dig frem. Man bliver nemt grebet af det, når man finder fidusen. Det er en spændende verden med politik, uddannelse og mange andre temaer.

Vel mødt på mandag til det, der helt sikkert bliver en fantastisk time. Du ved aldrig helt, hvad du kommer til at gi’ eller få, men det er helt sikkert værdifuldt. Der er altid plads til en mere blandt Twitter-heltene, når der skal deles ud af ninja-tricks, undervisningsforløb, artikler, gode råd, perspektiver, forskning, værktøjer og meget mere. Og bliver du bidt af det, så ses vi sikkert også mandagen efter.

Powered by Labrador CMS