BLOG

Empty article - Subtitle

Hvilke overvejelser skal du gøre dig, inden du tager på udveksling

I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om, hvilke overvejelser jeg gjorde mig

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da jeg tilbage i februar måned, midt i en dansk undervisning, fik en mail om, at jeg kunne komme til et informationsmøde vedrørende udveksling på mit femte semester, troede jeg i første omgang at, det var et møde der omhandlede praktik i udlandet. 

Lidt forsinket og forvirret fik jeg fundet frem til mødet og lyttede på, at de tidligere studerende der havde været afsted på udveksling.

Jeg må nok erkende, at jeg aldrig havde forestillet mig, at jeg skulle sidde i Norge syv måneder senere.

Hvor kunne jeg så komme hen?

Der var én der havde været i Grenada, én der havde været et sted i Asien og én der havde været i Japan. Ingen af disse forslag vækkede som sådan min appetit, da jeg godt vidste, at jeg ville være meget kritisk ift. valg destination. 

For mig handlede det ikke om at jeg skulle over på den anden side af jorden for at lære noget nyt.  Det var også vigtigt for mig, at jeg kunne få min undervisningsfag med til udlandet og at der helst ikke skulle laves om i uddannelse. Derudover ville jeg helst ikke for langt væk af to årsager. Den ene og måske den som havde størst indvirkning på min endelig destination var, at jeg ikke ville studere på engelsk. Dette gjorde at mine valgmuligheder blev meget begrænset ift. valg af udveksling destination. Derudover har jeg en kæreste som jeg helst ikke ville for langt væk fra. Disse to krav gjorde, at jeg kunne vælge imellem Sverige eller Norge. Sverige fordi jeg min kæreste er svensk og at jeg kan tale og forstå svensk på et rimeligt niveau. Norge fordi jeg tænkt at norsk er et sprog som er forholdsvis let at forstå, og derfor ville jeg nok ikke have alt for mange problemer med at kunne følge med i undervisningen. 

Hvis jeg vidste hvor jeg ville hen, hvad skulle jeg så gøre?

Herefter gik processen med at undersøge hvilke fag jeg kunne få, på hvilke universiteter. Dette er en hård omgang at skulle igennem, fordi du skal vælge og vrage imellem universiteter. På nogle universiteter ville jeg kunne få det ene fag, på andre ville jeg kunne få det andet fag. Så lige pludselig var det mere og mere forvirrende, når de forskellige universiteter har forskellige studieordninger.

Nu når jeg har gennemgået hele processen igen, mens jeg sidder og skriver det her. Så kan jeg godt se at der ligger meget arbejde og rigtig mange tanker man skal tænke igennem før man kan tage af sted på udveksling, MEN det skal ikke være en hindring, fordi det her ophold kommer til at give mig langt mere end jeg nogensinde kommer til at forestille mig.

I det næste indlæg vil jeg fortælle jer omkring ansøgningsprocessen som man skal igennem for at kunne komme på udveksling.

// Rasmus