BLOG

Empty article - Subtitle

Løgstør Skole kalder NASA - Løgstør Skole kalder NASA via SKYPE

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Løgstør Skole kalder NASA – Løgstør Skole kalder NASA

via SKYPE

Løgstør Skole har mange samarbejdspartnere både indenlandske og udenlandske. Den seneste samarbejdspartner er European Space Agency forkortet ESA.

Samarbejdet mellem ESA og Løgstør Skole kom til verden via en SKYPE-samtale mellem viceskoleinspektør Lise Winther Carlsen, som befandt sig i Ranum i Vesthimmerland og civilingeniør Peter Jensen, som var på arbejde i NASA´s hovedkvarter i USA.

10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1

Foredrag og konference via Skype

Anvendt teknik:

Bærbar computer med Skype

PC-projektor

Stort fjernsyn

Cisco ESA meeting linkes op med ESA meeting

HDMI kabel

Free video recorder for Skype (så man kan gemme det, der er blevet vist)

Rejsen fandt sted på Løgstør Skole torsdag den 27. november.

Teknikken virkede perfekt. På skærmen kunne man tydeligt se og høre civilingeniør Peter Jensen, som nu befandt sig i ESA´s afdeling i Nordwijk i Holland. 110 elever og deres lærere fulgte konferencen i skolens Pædagogiske Læringscenter.

Præcis on time kl. 12.00 startede rumrejsen. Teknikken muliggjorde, at Peter Jensen kunne ses og høres, samtidig med at han selv fra Holland styrede en skærm med data, som understøttede hans foredrag.

Med den direkte kontakt til Holland var det også muligt for deltagerne i Løgstør at stille spørgsmål til eksperten i Holland.

Blandt meget andet blev tilhørerne – elever og lærere – klogere på hvad ESA egentlig er. Et af emnerne var satellitter. Både fremstilling, funktion og de forskellige baner, satellitterne bevæger sig rundt i. Særligt spændende var det nok at høre om astronauter, idet en dansk astronaut Andreas Mogensen snart er på vej ud i rummet. Andreas Mogensen sad i øvrigt i isolation i Kasakhstan på daværende tidspunkt pga. forberedelser til en rumekspedition, så derfor kunne han ikke åbne mails fra Peter Jensen.

Og så kunne klassernes lærere ellers læne sig tilbage og indtage samme rolle som eleverne og suge ny viden til sig fra en helt anden verden.

Det er tanken at videreføre og videreudvikle dette samarbejde, så både lærere og elever får nye input til brug i sciencelinje- og fysiktimerne.

Et stort fremtidigt ønske ville være, om der kunne opstå en mulighed for at foretage et skypeopkald fra Løgstør Skole til astronauterne i rumfærgen.