BLOG

Empty article - Subtitle

Elever med lys i øjnene

På Rick Hansen Secondary School oplevede jeg turens foreløbige højdepunkt. Tre unge fyre fremviste Baskett Robotten - et projekt med masser af innovation og sammenhæng mellem teoretisk viden og praktiske aktiviteter.

Publiceret Senest opdateret
Turens foreløbige højdepunkt indtraf for mig i dag på Rick Hansen Secondary School i Mississauga. Med lys i øjnene, glæde, stolthed og fagligt engagement demonstrerede tre unge fyre deres Tech Project, "Basket Robotten". Med udgangspunkt i en faglig vision "Change The World" arbejder eleverne tværfagligt med innovative teknologiske løsninger og opfindelser, som kan ændre hverdagen til det bedre. Målet er at tænke i helheder, kombinere teknisk viden med produktudvikling, skabe nyt design og samarbejde i team.
Skolen arbejder med centrale læreplaner, men lærerne opfordres til at "dreje" indholdet, så læreplanen passer til det lokale samfund og elevgrundlaget. Her havde de tre elever i faglokalet "Tech World", som er et faglokale, der sammentænker elementer fra en række praktisk-musiske fag, altså bygget en robot, som kunne hjælpe dem i deres basketball træning. Robotten var i stand til at sende en basketball afsted med forskellig fart og længde. Fedt projekt!!
Jeg er optaget af tanken om, at eleverne i folkeskolen i endnu højere skal have mulighed for at erhverve sig viden ved at kombinere teori og praktiske aktiviteter. Eleverne skal arbejde i værksteder, i laboratorier og have masser af a'ha oplevelser - hitte på og være innovative.
Nb: En række produkter fra Lego var i øvrigt basismaterialer i faglokalet.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Powered by Labrador CMS