BLOG

Empty article - Subtitle

Der Uwe kam vorbei und Montag wurde herrlich!

Da Tysklærerforeningen for Grundskolen meddelte, at de havde fået Uwe Kind til Danmark skyndte vi os straks ind til skoleledelsen for at få tilsagn. Heldigvis sagde de ja, og vi kunne melde os til….

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I tyskfagteamet lyttede vi “Wackelt mit dem Po” og forventningens glæde var stor! I tyskundervisningen fik vi eleverne introduceret til Uwe Kind universet. Nogle klasser var straks med på konceptet og rejste sig og rystede med popoen, mens andre klasser var meget skeptiske! I mellemtiden modtog vi også en vejledning fra arrangørerne til, hvordan de gerne vil have klasserne var forberedt. Så alle klasser var bekendte med “Wackelt mit dem Po” og “Ich bin cool”, da dagen oprandt.

Selvfølgelig drillede teknikken og uden for døren til skolens festsal stod mere end 300 forventningsfulde (og nok lidt skeptiske) udskolingselever. Heldigvis forblev Uwe cool, så da hele udskolingen kom strømmende ind ad døren ti minutter for sent, var han fyldt med overskud og pep til koncerten.

7. klasserne har fået større ordforråd

Vores tre 9. klasser satte sig forrest og opførte sig forbilledligt deltagende i hele koncerten. Det havde en positiv afsmittende effekt på både 8. og 7. klasserne, som sad længere tilbage i salen. Da Uwe Kind så roste elevernes udtale, gav de den mere power med både sang og fagter!

Uwe lagde ud med “Der Mann, der Hut, der Kuss”, og når Pernille går ind i 7. klasse nu og laver fagter for de forskellige ord, så kan eleverne alle de tyske ord. Så vi konstaterer, at 7. klasserne har fået udvidet deres ordforråd. I andre klasser kan vi gå forbi i pauserne og høre “Keine Zeit” blive spillet for fuld udblæsning på smartboardet. Selv fysiklæreren har efterfølgende fortalt, at der bliver spillet Uwe Kind i fysiktimerne.

Vi konkluderer, at Uwe Kind var så kitschet en oplevelse for eleverne, at de har taget hans Lingotech til sig. Så vi kan anbefale at booke Uwe eller nøjes med at introducere ham i tyskundervisningen som et festligt indslag.

Uwe Kinds hjemmeside; http://www.lingotech.net/

Nogle af de mest populære numre hos vores elever:

 http://www.youtube.com/watch?v=lfRqrLwjYVc Ich bin cool 

http://www.youtube.com/watch?v=_kvTZay05Ng Wackelt mit dem Po

http://www.youtube.com/watch?v=J150hGaCIas Keine Zeit

http://www.youtube.com/watch?v=SpNjWFjUjdETanz mit mir in Lederhosen