BLOG

Empty article - Subtitle

Så ramte virkeligheden for alvor

Den aftalte fleksibilitet er ikke mulig, mange ting er ikke klar, der er ikke forberedelsestid nok. Der er mest af ikke, ikke, ikke, ikke, ......

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mandag var skemaerne klar - med mange fejl: tre klasser skulle have biologi samtidig, to fysikhold samtidig osv. Irriterende, men vi tager det, som det kommer - vi kan jo ikke andet. Stakkels skemalægger, for det er ham, der får skylden - og ekstraarbejdet.

Lærernes skemaer viste sig også at indeholde uforudsete konsekvenser: Ledelsen havde udmeldt - via vores TR - at vi skulle være til stede 37 timer om ugen, og så kunne vi selv bestemme, hvor vi ville lægge de sidste 3 timer - men vi SKAL være på skolen mandag og torsdag mellem 10 og 16 og onsdag mellem 10 og 17. Umiddelbart lyder det jo ok, men her rammer virkeligheden for alvor: Os, der har lektioner fra kl. 8.00 hver dag, er nødt til at møde senest 10 minutter i 8. Når vi så har lange skemadage på tirsdage og fredage, hvor vi kunne flexe, så forsvinder fleksibiliteten. For nogle af os bliver det så grelt, at vi bliver bundet i så mange timer på skolen, at vi reelt ryger i overarbejde. (Se filen "Nul fleks).

Ledelsen har tidligere ønsket, at alle lærere holder frokostpause samtidig, så man kunne give beskeder til medarbejderne. Den var vi ikke begejstrede for, men vi kunne rigtig godt lide, at vi kunne spise sammen med vores kollegaer. Det viser sig nu - mandag morgen - at pædagogerne ikke kan tage spisevagten, for så får de delt tjeneste, så vi skal alligevel ikke spise sammen.

Klubmedarbejderne er heller ikke kommet i spil endnu til motion og bevægelse. Der skulle i første omgang bruges 16 klubpædagoger til ledelsens plan om motion og bevægelse. På et sent tidspunkt gik det op for ledelsen, at der kun er ansat 8 klubmedarbejdere! Og på nuværende tidspunkt lyder meldingen, at 1 klubmedarbejder kan deltage - når vedkommende kommer fra ferie. Spændende.

Bortset fra, at både elever og lærere er sammen i flere timer om dagen, så er der ingen forandringer. Vi har stadig ikke holddannelser i udskolingen - det er der ikke råd til, vi har stadig ikke velfungerende it-systemer/udstyr, vi har stadig ikke opdaterede materialer, vores arbejdspladser fungerer stadig ikke osv. osv.

Dagens ja-hat-bemærkninger: Det var rigtig godt, at eleverne kom tilbage på skolen og skabte liv.De nye syvende-klasser i udskolingen er rigtig søde :-)