Mette Frederiksen

Blog

Anbefaling af Jeanette Sjøberg til hovedstyrelsen

Lærere bliver hørt, når der kan skabes respekt om dét, der siges, og om måden, det siges på. Derfor skal vi give mange stemmer til Jeanette Sjøberg, så hun kan fortsætte i hovedstyrelsen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I flere forskellige sammenhænge – bl.a. i forskellige rådgivningsgrupper og udvalg i Undervisningsministeriet – har jeg arbejdet tæt sammen med Jeanette. I hvert eneste tilfælde optræder hun som en utroligt saglig, indsigtsfuld og ordentlig repræsentant for lærerne og Danmarks Lærerforening. Der bliver lyttet til hende. Hun formår i både indhold og stil at skabe lydhørhed over for lærernes perspektiver på både pædagogik, skolens rammer og lærernes vilkår. Der er nu som aldrig før brug for, at vores repræsentanter i hovedstyrelsen kan begå sig og blive respekteret på mange forskellige arenaer – fx i ministeriet og i KL. Og dét kan Jeanette på allerbedst vis. Derfor giver jeg min varmeste anbefaling til, at man sætter rigtigt mange stemmer på Jeanette.

Mette Frederiksen

Folkeskolelærer, debattør og foredragsholder. Medlem af Undervisningsministeriets rådgivningsgruppe omkring vejledende Fælles Mål samt arbejdsgruppen omkring elevplaner og medlem af formandskabet i Rådet for Børns Læring. Opererer med begrebet "formålstyret undervisning" i folkeskolen, hvis hovedtanke er at skabe faglig og didaktisk forbindelse mellem skolens og fagenes formål og den konkrete undervisning. "Formålstyret undervisning" forsøger - i modsætning til den stramme læringsmålstyring - at fastholde et bredt lærings- og dannelsessigte med undervisningen. Beskæftiger sig i den forbindelse også med de digitale læringsplatforme, elevplaner og de nationale test. Har egen foredragsvirksomhed med navnet "Formålstyret Undervisning".