BLOG

Empty article - Subtitle

Stilhed før stormen

For 4 år siden påbegyndte jeg læreruddannelsen. I dag har jeg lige haft min sidste eksamen, og kan kalde mig færdiguddannet lærer. Hvad mon der venter mig?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er jeg klar?  

I 4 år har jeg studeret, og kun i korte perioder fået en snert af skoleverdenen i praksis. Nu er det tid til at stille bøgerne på hylden og gå ud og udføre teorien i praksis. I dag er jeg lærer.

Studie- og arbejdslivet er to forskellige verdener. I teorien er det altid let at gøre sig klog ud fra en masse begreber. Men når jeg står ude i praksis, er virkeligheden som regel en helt anden, og sommetider bliver mine overbevisninger gjort til skamme.

Selvom teoretisk viden både er spændende og relevant, har det nogle gange også været det, som har gjort, at jeg har følt mig afskåret fra det, som foregår i det ”virkelige” liv. Teorien giver sjældent indsigt i en lærers dagligdag, og på mange områder føler jeg mig slet ikke klar til at håndtere alle de udfordringer, som jeg ved, eksisterer ude i folkeskolen.  

Starter med lockout, slutter med ?

Der er stilhed før stormen. Der er snak i krogene om der mon snart kommer et oprør fra lærernes side i form af en ny lockout. For mig er det ironisk, at lockouten udbrød det samme år, som jeg påbegyndte min uddannelse, og måske har udsigt til at vende tilbage det samme år, jeg bliver færdiguddannet.

Det bliver spændende at se, hvad fremtiden bringer. Lige nu vil jeg bare fejre, at jeg har færdiggjort min uddannelse og takke for, at jeg har fået lov til at dele mine mange refleksioner med jer alle her på bloggen.

Hilsen en nyuddannet lærer